Achtergrond


Hoi, Ik ben Merel!

Ik ben niet altijd een web developer geweest, maar mijn passie voor het bouwen van websites is al een lange tijd deel van mij.

Mijn verhaal begint erg cliché: Ik herinner me dat ik het boek "websites maken voor dummies" kocht en erdoorheen werkte. Dit heeft me ongeveer twee weken gekost, want ik was tegelijkertijd ook nog bezig met mijn VWO opleiding. Ik maakte een monster van een website. Hij zag eruit zoals de meeste websites in de jaren negentig eruit zagen: een collectie van lelijke kleur combinaties, links gemaakt van platte tekst en heel veel plaatjes. Natuurlijk duurde het laden van al die plaatjes een eeuwigheid.

Daar heb ik van geleerd.

Ik had informatica gekozen als een van mijn keuzevakken en ik heb daar erg veel plezier in gehad.
Er waren echter ook andere vakken die mijn interesse hadden. Biologie, bijvoorbeeld. Toen ik eindelijk de keuze moest maken welke vervolgopleiding ik wilde gaan doen, twijfelde ik tussen drie dingen: Psychologie, Informatica en Biologie. Omdat ik wist dat ik goed was in Biologie door mijn cijfers en omdat ik dacht dat er geen universitaire opleiding voor Informatica bestond (Ik wou dat iemand me destijds had verteld dat dat Computer Science heette!), koos ik voor Biologie.

Ik heb nu mijn Biologie Bachelor binnen, en ik ben nu bijna klaar met mijn Master BioInformatics. BioInformatics klinkt heel abstract, maar het komt eigenlijk neer op het maken van programma's die ontzettend complexe algoritmes gebruiken om een specifieke uitkomst te genereren van ontzettend veel data punten. Dit veld in de Biologie is relatief nieuw. We waren de eerste lichting studenten die het studeerden aan de VU. Het is tot leven geroepen omdat nieuwe technieken en machines in de Biologie het mogelijk maken om zogenaamde "high-throughput data" te genereren. Dit betekent dat er maar één test gedaan wordt die bijvoorbeeld 20.000 datapunten genereert. Het is te veel werk om de berekeningen met de hand of via Excel te maken, dus de mogelijkheid om een programma het werk te laten doen is zeer waardevol.

Een zomer aan het begin van mijn Master had ik de kans om aan het werk te gaan bij een software bedrijf genaamd "WoodWing". Ik heb daar een goede tijd gehad, en ik genoot heel erg van het werk. Een jaar later eindigde mijn contract en ik besloot dat het de perfecte tijd was om mijn eigen bedrijf te beginnen. En voilà, dit is het resultaat!

Zo, nu dat we bijgepraat zijn, kan ik u ergens mee van dienst zijn?
Stuur een e-mail naar merel@karmacom.nl of stuur me een bericht via FaceBook of LinkedIn (de icoontjes in de rechter bovenzijde van de pagina zullen u daarbij helpen).